My naked cake recipe

Popsicle Society

Oh wow my naked cake got 3rd place in The Great Bloggers’ Bake-Off challenge 🥉Very proud for a non baker 😊 https://ajeanneinthekitchen.com/2019/03/25/and-the-winners-are/

Thank you crushedcaramel and bereavedandbeingasingleparent and A Jeanne in the Kitchen for this wonderful experience.

Now let’s see how I did it.

Pan di Spagna or Italian sponge cake 

  • Preparation: 25 minutes
  • Bake: 50 minutes
  • Difficulty: medium

Ingredients for the Pan di Spagna (24cm Round Springform Pan Cake) 

  • 5 medium eggs at room temperature 
  • 150g of sugar
  • 1 vanilla bean or 1 teaspoon of vanilla extract 
  • 75g of flour
  • 75g of potato starch 
  • 1 pinch of salt
  • Lemon or lime zest
  • No baking powder, no butter, no oil, and no dairy!

Instructions:

Beat the whites first and then add the yolks and the sugar and beat for no less than 15/20 minutes. It is during this stage that air is incorporated. The eggs…

View original post 590 altre parole

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Blog su WordPress.com.

Su ↑

Crea il tuo sito web con WordPress.com
Crea il tuo sito
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: